Кемерон міг ухилитися від оподаткування 200 тисяч фунтів - ЗМІ

Кемерон міг ухилитися від оподаткування 200 тисяч фунтів - ЗМІ

Фото: Reuters

Британський прем'єр отримав зазначену суму в подарунок від матері.

Після смерті свого батька прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон отримав у подарунок від матері 200 тисяч фунтів. Таким чином глава британського уряду міг ухилятися від слапати податку на спадщину.

Про це повідомляє ВВС.

Видання зазначає, що про це свідчать декларації про доходи Девіда Кемерона за 2009-2015 рр, які він оприлюднив 10 квітня. Як свідчать документи, два платежі по 100 тисяч фунтів були здійснені протягом року після того, як Кемерон успадкував 300 тисяч від батька у 2010 році.

Платежі від Мері Кемерон сину були здійснені у травні й липні 2011 року і не підлягали оподаткуванню. Під оподаткування як спадщина (40%) вони тепер підпадають лише, якщо мати Кемерона помре протягом семи років передачі грошей.

На Даунінг-Стріт вже заявили, що це подарунок був спробою "збалансувати" суми, які успадкували діти Кемерона-старшого, і додали, що старший брат Девіда Кемерона отримав у спадок будинок родини.

Нагадаємо, що 7 квітня прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон визнав, що отримував прибуток від офшорної компанії свого покійного батька Іена Кемерона. Прем'єр наголосив, що щорічні дивіденди, які вони отримували від Blairmore Investment Trust, були задекларовані і всі податки з ним були сплачені.

Раніше Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував документи юридичної фірми Mossack Fonseca. В них містяться дані про причетність ряду відомих світових діячів до відходу від податків, відмивання грошей та до інших махінацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація