Керівник економічної безпеки ФСБ подав у відставку – ЗМІ

Керівник економічної безпеки ФСБ подав у відставку – ЗМІ

Фото: wikimedia.org

Відповідальний за контроль в банківській сфері офіцер написав рапорт.

Глава управління "К" служби економічної безпеки ФСБ Віктор Воронін (контррозвідувальне забезпечення кредитно-фінансової сфери) подав прохання про відставку. Про це повідомляє РБК із посиланням на власні джерела.

За неофіційними даними зі спецслужби, там уже кілька тижнів обговорювався можливий відхід Вороніна, адже один з його підлеглих став фігурантом кримінальної справи про дачу хабара співробітникові митниці при оформленні вантажів компаніями-імпортерами в розмірі 2 млн рублів.

Воронін – один з найбільш високопоставлених російських силовиків, включених в список сенатора Бенджамін Кардін, на основі якого був складений "список Магнітського". У списку Кардін відзначається, що Воронін був ініціатором кримінального переслідування співробітників фонду Hermitage Capital.

У 2012 році США прийняли "закон Магнітського", який передбачає персональні санкції проти осіб, яких США вважають причетними до загибелі юриста та аудитора фірми Firestone Duncan Сергія Магнітського, який співпрацював з фондом Hermitage Capital Вільяма Браудера. У підсумковий "список Магнітського" Воронін не був включений.

Наприкінці 2014 року Воронін увійшов до спеціальної робочої групи з моніторингу ситуації на валютному ринку на чолі з першим віце-прем'єром Ігорем Шуваловим. До її складу також були включені представники Мінфіну, Мінекономіки, ФНС, Росфінмоніторингу і Центробанку.

Днями стало відомо, що ФСБ почала практику "виховних розмов" у Криму. Працівники ФСБ завітали до школи, де є кілька кримсько-татарських класів і викликали на розмову хлопців-дев'ятикласників. Школярів питали, чи одягали вони "георгіївські" стрічки на 9 травня, де носили і чому знімали. 

Прокуратура назвала двері ФСБ "об'єктом культурної спадщини"

Прокуратура назвала двері ФСБ "об'єктом культурної спадщини"

Повʼязані теми:

Наступна публікація