Керрі і Лавров поговорили по телефону про початок перемир'я в Сирії

Керрі і Лавров поговорили по телефону про початок перемир'я в Сирії

Міністри поговорили про Сирію. / Фото: Reuters

Міністри схвально відреагували на перемир'я, яке набрало чинності в ніч на 27 лютого.

У суботу, 27 лютого, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі провели телефонну розмову.

Як йдеться в повідомленні Російського МЗС, під час телефонної розмови міністри привітали режими припинення бойових дій в Сирії, який набрав чинності.

"27 лютого за американською ініціативою відбулася телефонна розмова Міністра закордонних справ Російської Федерації С. В. Лаврова і Державного секретаря США Дж.Керрі", - повідомили в МЗС.

У заяві йдеться, що глави зовнішньополітичних відомств обговорили питання поглиблення координації по військовій лінії між Росією і США на систематичній основі.

Також були порушені перспективи відновлення міжсирійського переговорного процесу за сприяння Міжнародної групи підтримки Сирії (МГПС).

"С. В. Лавров і Дж.Керрі підтвердили особливе значення тісної співпраці у цих питаннях між Росією і США як співголовами МГПС", - заявили в російському відомстві.

Нагадаємо, 26 лютого Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Водночас Сирія залишила за собою право відповісти силою на порушення перемир'я.

Барак Обама назвав умови миру у Сирії

Барак Обама назвав умови миру у Сирії

Водночас 27 лютого в Наглядовій раді з прав людини в Сирії повідомили, що перемир'я в Сирії  в цілому дотримуються всі сторони, які погодилися на припинення вогню.

Як зазначили представники Ради та спостерігачі ООН, опівночі незначні, короткочасні перестрілки були зафіксовані поблизу Дамаска та міста Дераа. Ще одна перестрілка сталася в районі Алеппо, а на підступах до Хомса прогриміли вибухи.

Що криється за перемир'ям в Сирії

Що криється за перемир'ям в Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація