Керрі і Олланд розкритикували висловлювання Трампа про міграційну політику Меркель

Керрі і Олланд розкритикували висловлювання Трампа про міграційну політику Меркель

Фото: Reuters

Євросоюз не потребує чужих порад щодо того, що йому робити.

Держсекретар США Джон Керрі розкритикував заяву новообраного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа про помилковість міграційної політики, що проводиться канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Про це пише Reuters.

"Відверто кажучи, думаю, що недоречно для обраного президента Сполучених Штатів таким прямолінійним чином втручатися в політику інших країн", — сказав Керрі. Президент Франції Франсуа Олланд, коментуючи висловлювання майбутнього глави Білого дому, зазначив, що Євросоюз не потребує чужих порад щодо того, що йому робити.

"Європа готова продовжувати трансатлантичне співробітництво, але вона буде керуватися своїми інтересами та цінностями", — резюмував він.

Нагадаємо, що раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель вже почала готуватися до переговорів з новообраним президентом США Дональдом Трампом, хоча сама зустріч відбудеться через чотири місяці – в кінці травня в Італії запланований саміт країн "Великої сімки". Друга зустріч має відбутися в липні в німецькому Гамбурзі на саміті "Великої двадцятки", в якій Німеччина головує в цьому році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація