Керрі виключив причетність США до спроби перевороту в Туреччині

Керрі виключив причетність США до спроби перевороту в Туреччині

Фото: Reuters

Сполучені Штати готові надати допомогу турецькій владі в розслідуванні.

Держсекретар США Джон Керрі в розмові з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу попередив, що заяви про причетність США до спроби перевороту в Туреччині шкодять двостороннім відносинам.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника Держдепартаменту Джон Кірбі.

"Керрі ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати готові надати допомогу турецькій владі в розслідуванні, але публічні інсинуації або твердження про який-небудь роль Сполучених Штатів у невдалій спробі перевороту брехливі і шкодять нашим двостороннім відносинам", — сказав Кірбі.

Як йдеться в повідомленні Держдепартаменту, Керрі також знову висловив підтримку демократично обраному уряду Туреччини, закликавши Анкару до стриманості та повазі закону при розслідуванні обставин спроби перевороту.

Нагадаємо, що раніше турецький президент Реджеп Ердоган після спроби державного перевороту в країні закликав президента США або депортувати Фетхуллаха Гюлена, якого влада Туреччини вважає натхненником заколоту, або видати його Анкарі.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинуло понад 260 людей.

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим вже заявив про те, що ситуація в державі зараз в значній мірі під контролем.

В Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація