Кількість загиблих в теракті в Анкарі зросла до 34 осіб

Кількість загиблих в теракті в Анкарі зросла до 34 осіб

Фото: Reuters

Принаймні один або двоє загиблих є смертниками.

Кількість жертв потужного вибуху в центрі Анкари зросла до 34 осіб.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Туреччини Мехмет Муеззиноглу, передає Reuters.

За його словами, принаймні, один або двоє загиблих є смертниками, які вчинили теракт.

У МОЗ також повідомили, що в лікарнях знаходяться 125 поранених, 19 з них – у важкому стані.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що зараз з'ясовують, чи немає серед загиблих і поранених українських громадян. У посольстві України в Туреччині і в МЗС працюють цілодобові "гарячі" лінії.

Нагадаємо, у центрі Анкари ввечері 13 березня стався потужний вибух. В одному з жвавих районів міста вибухнув начинений вибухівкою автомобіль.

Це вже другий теракт в Анкарі за останній місяць. Увечері 17 лютого в центрі міста вибухнув замінований автомобіль. За останніми даними, загинули 28 осіб, 61 отримали поранення. Вибух стався в годину пік в адміністративному центрі турецької столиці, недалеко від штаб-квартири збройних сил, парламенту і урядових будівель.

Командування збройних сил назвало вибух терористичним актом. За словами джерела в спецслужбах, за терактом могли стояти бойовики Курдської робочої партії, яка вважається в Туреччині терористичною організацією.

 

#Важливо Сьогодні в місті #Анкара, на автобусній зупинці неподалік від парку Гювен, що знаходиться в центральному районі...

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine 13 березень 2016 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація