Кількість загиблих від вибухів у Сирії збільшилася до 140 осіб

Кількість загиблих від вибухів у Сирії збільшилася до 140 осіб

Фото: Reuters

Точної кількості поранених поки не називають, але потерпілих можуть бути сотні.

За уточненими даними, в результаті вибухів в Сирії загинули понад 140 осіб. 

За даними державних ЗМІ, не менше чотирьох вибухів сталися на півдні Дамаска в районі Саїда Зейнаб.

Вони забрали життя 83 чоловік.

Раніше правозахисники з лондонської "Сирійської обсерваторії з прав людини" повідомили, що не менше 57 осіб загинули в результаті двох вибухів машин в Хомсі. Угруповання "Ісламська держава", визнана терористичною і забороненою у ряді країн, взяла на себе відповідальність за обидва напади. Вибухи сталися в районах, де проживають представники ісламських релігійних течій, проти яких виступає сунітське угрупування ІД.

В районі Саїда Зейнаб розташована одна з найбільш важливих і шанованих шиїтських святинь - мавзолей, у якому поховано онука пророка Мухаммеда.

За даними моніторингових груп, кількість загиблих, ймовірно, буде зростати.

Нагадаємо, 15 лютого, ракетного обстрілу піддалися будівлі шпиталю і школи в сирійському місті Аазаз. Був знищений шпиталь, в якому працювали представники "Лікарів без кордонів".

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу під час візиту до Києва заявив, що за удар по лікарні в сирійському місті несе відповідальність РФ. За його словами, ракети були випущені з Каспійського моря.

Посол Сирії в Росії Ріяд Хаддад у свою чергу заявив, що лікарню "Лікарів без кордонів" в провінції Ідліб коаліція атакувала США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація