Кількість жертв аварії у московському метро збільшилася до 22-х

Кількість жертв аварії у московському метро збільшилася до 22-х

Сьогодні в Москві оголошено День жалоби / Фото: Reuters

16 липня у Москві оголошено Днем жалоби за загиблими.

За уточненими даними, в результаті аварії в московському метро загинули 22 людини, а не 20, як повідомлялося раніше.

Про це повідомив офіційний представник МНС Росії Олександр Дробишевський у середу, 16 липня.

"На жаль, 22 людини отримали травми, не сумісні з життям. 129 осіб госпіталізовано в лікувальні заклади Москви", - сказав Дробишевський.

День 16 липня в Москві оголошено Днем жалоби за загиблими в результаті аварії поїзда в метро на перегоні між станціями "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар", що сталася вранці 15 липня у "годину пік".

Згідно з указом мера Москви Сергія Собяніна, в День жалоби в Москві будуть приспущені прапори столиці на всій території міста.

Глава МНС РФ Володимир Пучков раніше повідомив, що аварійно-рятувальні роботи на місці НП в московському метрополітені завершені, починається відновлення пошкодженої ділянки.

"Етап аварійно-рятувальних робіт завершено в повному обсязі. Безпосередньо із постраждалих вагонів співробітниками пожежно-рятувальних підрозділів евакуйовано понад 200 чоловік", - сказав глава відомства в ході селекторної наради.

Також раніше офіційний представник СК Росії Володимир Маркін повідомив, що версія теракту в московському метро виключається, аварія сталася, найімовірніше, з техногенної причини.

Нагадаємо, що під час аварії в метро Москви постраждала українка. В цілому, за даними головних лікарів московських лікарень, куди доставляли постраждалих в результаті НП в московському метро, постраждали 11 іноземців, у тому числі уродженці Киргизії, Таджикистану, Узбекистану і одна громадянка Молдови.

Повʼязані теми:

Наступна публікація