Кількість жертв зіткнення поїздів у Німеччини сягнула двозначного числа

Кількість жертв зіткнення поїздів у Німеччини сягнула двозначного числа

У Німеччині зіткнулися два потяги / Фото: Reuters

Вона може зрости втричі, враховуючи тяжкий стан частини травмованих.

Жахлива катастрофа приголомшила німецьку Баварію. Десять людей загинули внаслідок зіткнення поїздів на залізниці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Понад сотня дістали поранення. Два десятки чоловік перебувають у критичному стані. Один рахується зниклим безвісти.

Два зустрічні потяги зіткнулися лобом у лоб. Один із них буквально ввійшов у другий, наче ніж у масло, понівечивши і кабіну, і перший вагон.

Обидва машиністи померли на місці. Версію теракту поліція відкидає. "На місці працюють понад сто рятувальників, їхнє головне завдання зараз – діставати потерпілих. Їх уже більше сотні, третина – тяжко поранені", - доповідав про хід рятувальної операції речник німецької поліції Райнер Шарф.

Постраждалих евакуйовували з місця трагедії гелікоптерами та катерами по річці. Допомогу повітряними суднами надала сусідня Австрія. Із неї також прибули рятувальні бригади з досвідом роботи в горах.

На місце подій прибув міністр транспорту ФРН Александер Добріндт. "Швидкість у них була приблизно 100 км/год. Ми з'ясовуємо обставини інциденту. Це одна з найжахливіших катастроф в історії Німеччини останніх років", - прокоментував ситуацію він.

Поїзди належать французькій міжнародній фірмі. Залізничним полотном опікується німецька державна компанія.

Більшість колій у країні обладнані сучасною електронною системою безпеки, яка стежить за тим, щоби такої аварії статися не могло. Але на цьому відрізку – ще старі реле, якими працівники залізниці керують у ручному режимі. Тому одна з головних версій трагедії – людська помилка.

Як уже повідомлялося, на місці аварії вже знайшли так звані чорні скриньки - прилади, які фіксували важливу інформацію про рух потягів і дії машиністів. Це допоможе встановити причину трагедії.

Українське МЗС повідомило, що серед постраждалих у цій трагедії наших співгромадян немає.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

У Німеччині проходить рятувальна операція на місці зіткнення двох поїздів

У Німеччині проходить рятувальна операція на місці зіткнення двох поїздів

Повʼязані теми:

Наступна публікація