Кім Чен Ин анонсував нове випробування ядерної зброї

Кім Чен Ин анонсував нове випробування ядерної зброї

Фото: Reuters

Метою випробувань є оцінка термостабільності наконечника боєголовки.

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея найближчим часом проведе нове випробування ядерної зброї і запуск балістичної ракети.

Північнокорейський лідер "дав доручення відповідним підрозділам підготуватися і перевірити все до останньої деталі".

Метою випробувань є оцінка термостабільності наконечника боєголовки, розробленого і виготовленого власними силами вітчизняної технології, а також ерозії термостійкого матеріалу покриття.

14 березня газета The Washington Post повідомила, що в Пхеньяні заявили про можливість знищити Манхеттен ударом власної водневої бомби.

Північнокорейський вчений-ядерник Чо Хьенг Іл вважає, що якщо встановити розроблений КНДР боєприпас на міжконтинентальну балістичну ракету і вдарити по історичному ядру Нью-Йорка, то "всі люди відразу ж загинуть, а місто згорить".

Нагадаємо, що КНДР пригрозила завдати превентивного ядерного удару по США і Південної Кореї в разі загрози для безпеки країни.

"Превентивний ядерний удар справедливості буде завдано згідно заяви вищого керівництва Корейської народної армії", — заявляє центральне телеграфне агентство Кореї.

Пхеньян і раніше погрожував ядерним ударом, але тільки як відповіддю на появу явної загрози.

4 березня лідер КНДР Кім Чен Ин розпорядився тримати ядерну зброю напоготові до застосування в будь-який момент.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутники спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Нагадаємо, що 6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби.

Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на якому Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: в 30 милях від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН на екстреному засіданні Північної Кореї пригрозив санкціями.

Нагадаємо, що раніше глава Міноборони Японії Ген Накатані віддав наказ про підготовку протиповітряної оборони країни до знищення північнокорейської ракети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація