Китайські банки фактично долучилися до фінансових санкцій проти Росії - ЗМІ

Китайські банки фактично долучилися до фінансових санкцій проти Росії - ЗМІ

Китайські банки фактично долучилися до фінансових санкцій проти Росії / Фото: Reuters

Фінустанови змушували росіян закривати рахунки.

Китайські банки де-факто приєдналися до фінансових санкцій проти Росії, адже вони вбудовані в глобальну економіку і цінують відносини з американськими банками.

Про це заявив виконавчий директор Ділової ради Росія-АСЕАН Віктор Тарусін в коментарі виданню "Коммерсантъ".

"Китайські банки не тільки відмовляли російським компаніям і фізичним особам у видачі кредитів, але і змушували закривати рахунки і переводити кошти в інші місця", - сказав він.

Також фінансові експерти розповіли виданню про ще одну основну проблему спільного бізнесу росіян і китайців - нерозуміння китайського менталітету і прагнення китайців до контролю над бізнесом.

"Наразі китайці стали вимагати у багатьох компаній контролю, раніше цього не було", - зауважив Максим Соков, гендиректор компанії En+.

Нагадаємо, в грудні 2015 року ЄС на півроку продовжили санкції проти Росії, а США занесли в "чорні" списки більш ніж три десятки політиків і бізнесменів, пов'язаних з війною на Сході України, анексією Криму і Віктором Януковичем.

У новий "чорний список", оприлюднений 22 грудня американським Мінфіном, увійшли, зокрема, "Яндекс.Гроші", "Масандра" та Ялтинська кіностудія. Крім того, у переліку опинилися українська "дочка" Сбербанку, "Галс Девелопмент", "Оборонпром" і ряд інших військово-промислових компаній. У списку санкцій також "ВТБ 24" і ряд дочірніх підприємств ВТБ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація