Клімкін не вважає запровадження віз для росіян божевільним кроком

Клімкін не вважає запровадження віз для росіян божевільним кроком

Фото: Getty Images

Можливість введення візового режиму з Росією пояснюють наявністю гібридної війни.

У Міністерстві закордонних справ України все ще не відкидають можливості введення візового режиму для росіян.

Інформацію про це підтвердив міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю радіо "Ехо Москви".

"На фоні окупації Криму та окупації Донбасу введення того, що кордон перетинається за закордонними паспортами, мені не здається таким вже божевільним кроком", — сказав він.

Клімкін також заявив, що росіяни, які прямують до Донбасу, перетинають кордон там, де Україна на сьогоднішній день його не контролює.

Однак, очільник МЗС вважає, що і росіяни, які перетинають кордон законним шляхом, можуть дестабілізувати ситуацію на території України.

"Але насправді всі ті, хто їде сьогодні в Україну, теж можуть брати участь у російській гібридній агресії, тому те, що було введено, це було правильно. Жодним недружнім кроком я це не вважаю. У плані подальших рухів — якщо вони будуть ефективні, то будемо їх розглядати", — роз'яснив він.

Близько двох тижнів тому міністр закордонних справ України заявив, що в МЗС не відкидають можливості введення візового режиму з Росією.

Як повідомлялося раніше, за введення закордонних паспортів для росіян виступив і голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Він також пояснив це наявністю агресії з боку Росії.

Українське МЗС готує сенсаційні докази щодо фінансової підтримки Росією тероризму

Українське МЗС готує сенсаційні докази щодо фінансової підтримки Росією тероризму

Повʼязані теми:

Наступна публікація