Клімкін пояснив, чому в Україну досі не прибув новий посол Росії

Клімкін пояснив, чому в Україну досі не прибув новий посол Росії

Фото: Право на владу

Голова МЗС України також розвіяв міфи навколо агреману на призначення Михайла Бабича.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що новий посол РФ в Україну не прибуде доти, поки у відносинах між Києвом і Москвою не буде позитивної динаміки.

"Призначення послів повинно стати частиною позитивної історії. От якщо ми матимемо позитивну динаміку по Мінську і реальне бажання Росії цей Мінськ виконувати, а не гратися навколо бажання дестабілізувати Донбас і через це дестабілізувати Україну, в тому числі й будь-якими іншими способами, тоді призначення послів стане частиною позитивної динаміки. Поки що я такої позитивної динаміки (та й взагалі ніякої позитивної динаміки) не бачу", — сказав Клімкін в інтерв'ю радіо "Ехо Москви".

На питання журналіста, чому Україна так довго й наполегливо не дає агреман (згоду) на призначення Михайла Бабича, вихідця з силових структур РФ, Клімкін відповів, що як міністр закордонних справ він ніякого агреману не бачив.

"Існує міфологія навколо агреману. Ніхто ніякого агреману не подавав. Консультації можуть вестися", — роз'яснив він.

До того ж, Клімкін заявив, що наразі дипломатичні відносини між Росією і Україною — відносини більше за формою, аніж за змістом: "Уявіть собі, от якщо раптом призначаються посли, як вони будуть працювати в сьогоднішніх умовах? І взагалі сьогоднішні дипломатичні відносини між Росією і Україною — це відносини не за формою, а за змістом".

Нагадаємо, Путін відправив у відставку посла в Україні Михайла Зурабова. Новим послом Російської Федерації в Україні міг стати нинішній повноважний представник в Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич.

Однак, питання призначення нового посла РФ в Україні знято з ініціативи української сторони. У Києві працюватиме тимчасовий повірений РФ замість посла так само, як і в посольстві України в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація