Клінтон звинуватила Путіна у "розв'язанні рук" хакерам

Клінтон звинуватила Путіна у "розв'язанні рук" хакерам

Фото: Reuters

Кандидат у президенти США шокована поведінкою опонента, який захищає президента Росії.

Президент РФ "розв'язав руки хакерам, щоб вони зламали урядові файли, зламали особисті файли, зламали Національний комітет Демократичної партії".

З такими звинуваченнями на адресу Росії виступила під час передвиборних дебатів кандидат-демократ Гілларі Клінтон, пише Голос Америки.

"Зараз не залишилося сумнівів, що Росія використовує кібератаки проти різних організацій у нашій країні, і я глибоко стурбована цим", – сказала вона.

При цьому вона звинуватила свого конкурента Дональда Трампа в тому, що він "з похвалою відгукується" про Володимира Путіна. "Я була шокована, коли Дональд публічно запропонував Путіну вчинити хакерські атаки на американців. Це просто неприйнятно", – зазначила Клінтон.

На думку кандидата від Демократичної партії, російський лідер "грає тут дуже жорстку, тривалу гру", "розв'язавши руки хакерам, щоб вони зламали урядові файли, зламали особисті файли, зламали Національний комітет Демократичної партії". "Нам треба дуже чітко дати зрозуміти Росії, Китаю, Ірану або комусь ще, – що США мають набагато потужніший потенціал. І ми не будемо сидіти, склавши руки, дозволяючи державним суб'єктам викрадати нашу інформацію, щодо нашого приватного сектора або нашого державного сектора", - заявила Гілларі Клінтон, додавши, що громадяни Америки будуть захищатися, тому Москва повинна це розуміти.

Нагадаємо, Клінтон впевнено перемогла Трампа під час дебатів, які відбулись у Нью-Йорку. Кандидата від демократів підтримали 62% глядачів, а республіканця - лише 27%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація