Клінтон звинуватили у наклепі про загибель двох американців у Лівії

Клінтон звинуватили у наклепі про загибель двох американців у Лівії

Фото: Reuters

Використання Клінтон на посаді держсекретаря США особистого сервера для службового листування могло стати причиною загибелі людей.

Родичі двох американців, загиблих в Бенгазі у вересні 2012 року, подали позов до окружного суду округу Колумбія проти кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Про це пише Fox News.

Батьки співробітника інформаційного відділу дипслужби Шона Сміта і колишнього спецназівця Тайрона Вудса вважають, що політик винна у смерті чоловіків, а також в наклепницьких висловлювань.

Крім того, як зазначив адвокат Ларрі Клеймен, позивачі вважають, що використання Клінтон на посаді держсекретаря США особистого сервера для службового листування могло стати причиною загибелі їхніх дітей.

Раніше Клінтон заявила, що США "не втратили жодної людини" під час кампанії в Лівії, не згадавши таким чином про жертв нападу на американське консульство в Бенгазі 11 вересня 2012 року.

В результаті тієї атаки загинув посол США Крістофер Стівенс, співробітник інформаційного відділу Шон Сміт і колишні спецназівці Тайрон Вудс і Глен Догерті.

Нагадаємо, що раніше сайт WikiLeaks опублікував 30 322 електронних листів і прикріплених до них документів, відправлених з особистого сервера кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

Листи були відправлені під час її перебування на посаді держсекретаря США і охоплюють період з 30 червня 2010 року до 12 серпня 2014. Всього листування Клінтон налічує 50 547 сторінок.

Також на WikiLeaks з'явилися 19 252 електронних листів і 8034 доданих до них документів Національного комітету Демократичної партії США. Ця листування охоплює період з січня 2015 року до 25 травня 2016 року.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Держдепартамент США відновив розгляд з приводу використання Клінтон особистого сервера для ведення службового листування по електронній пошті в період її керівництва відомством.

Скандал у зв'язку з електронною перепискою Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона в порушення встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі своєї особистої електронної адреси.

Господар чи господиня у Білому домі: чим можуть закінчитись для України вибори президента в США

Господар чи господиня у Білому домі: чим можуть закінчитись для України вибори президента в США

Повʼязані теми:

Наступна публікація