Ключові тези виступу Путіна: сакральний Крим, падіння рубля і "грізна" армія

Ключові тези виступу Путіна: сакральний Крим, падіння рубля і "грізна" армія

Путін розповів про сакральноме значення Криму для РФ. / Фото: Reuters

Глава РФ зробив багато заяв.

Сьогодні, 4 грудня, президент Росії Володимир Путін виступив зі щорічним посланням до Федеральних зборів.

Зазначимо, що Путін розпочав свій виступ не з теми кривавого теракту у Грозномуа з Криму та України.

TSN.ua зібрав основні тези виступу глави Росії:

- "У Криму відбувся референдум, на якому жителі ясно показали своє бажання приєднатися до Росії. Відбулося історичне возз'єднання Криму і Севастополя з Росією."

Також Путін розповів про сакральне значення Криму для РФ.

- "Зараз треба надати допомогу економіці України, а не політиканствувати, але прагнення Заходу до такої допомоги поки не видно".

Лідер РФ згадав і про США, які нібито завжди впливають на відносини РФ з її сусідами.

Він заявив, що, мовляв, не було діалогу щодо переговорів асоціації України та ЄС : "Не було ніякого діалогу. Говорячи простою мовою , нас послали подалі".

Також глава РФ згадав про санкції: "Це не просто нервова реакція США і їхніх союзників на нашу позицію щодо України або так звану "кримську весну". Якщо б цього не було, придумали б інший привід, щоб вплинути на Росію". 

Фото: Reuters

- "Ми не маємо наміру втягуватися в дорогу гонку озброєнь, але при цьому надійно та гарантовано забезпечимо обороноздатність нашої країни в нових умовах. Сумнівів ніяких немає. І можливості для цього є. Досягти військової переваги над Росією ні в кого не вийде... Наша армія сильна, потужна, ввічлива, як говорять, але грізна", - заявив російський президент.

Крім того, Путін назвав захист Україною свого суверенітету "цинізмом": Під лицемірні розмови про захист міжнародного права і прав людини. Це - просто чистий цинізм".

Путін заявив, що Москва не буде бездумно підкорятися тиску Заходу через ситуацію в Україні. "Неприпустимо підлаштовувати міжнародне право під норми чиїхось кон'юнктурних інтересів".

- "Якщо для ряду країн Європи суверенітет і національна гордість - забуті поняття і розкіш, то для РФ - це абсолютно необхідні умови".

Щодо подій у Чечні, він заявив, що республіка зіткнулася з "повстанцями" ззовні. Він упевнений, що "місцеві правоохоронці з ними впораються".

- "Росію в свій час хотіли пустити за югославським сценарієм розпаду країни, була очевидна підтримка сепаратизму".

Крім того, зі слів Путіна, РФ володіє можливостями для забезпечення обороноздатності країни: "Росія володіє можливостями і може застосувати нестандартні рішення для забезпечення обороноздатності країни".

 "Наша мета - отримати якомога більше рівноправних партнерів як на заході, так і на сході. Ми будемо розширювати свою присутність в тих регіонах, де не змішують політику та економіку".

- "Уряди деяких країн намагаються вибудувати навколо Росії мало не залізну завісу".

Путін запевняє, що Росія не піде шляхом самоізоляції: "Ми самі ніколи не підемо шляхом самоізоляції, ксенофобії, підозрілості, пошуку ворогів. Це все прояви слабкості, а ми сильні і впевнені в собі.

- "Росія буде відкрита для світу"

Володимир Путін назвав звичку "закопувати" рішення і проекти в паперах у нинішніх умовах загрозою безпеці Росії, а росіян глава РФ вважає "зрілою нацією".

- "Ми не в перший раз говоримо про необхідність нових підходів у роботі наглядових, контрольних, правоохоронних органів, але зміни відбуваються дуже повільно. Як і раніше замість того, щоб припиняти окремі порушення - закривають дорогу, створюють проблеми тисячам законослухняних громадянам"

Також В. Путін запропонував відмовитися від тотального контролю над бізнесом, а перевірки з боку контрольних органів повинні бути публічними.

"Ослаблення рубля треба використовувати для здійснення політики імпортозаміщення, у всякому разі, там, де це доцільно і необхідно".


- "Що стосується малого бізнесу, то пропоную передбачити для нього наглядові канікули. Якщо підприємство протягом трьох років не мало суттєвих нарікань, то наступні три роки планових перевірок в рамках державного і муніципального контролю взагалі не проводити".

Також Путін запропонував на чотири роки зафіксувати податки в Росії і провести повну амністію капіталів, які повертаються в РФ.

- "Росія повинна перевернути, закрити офшорну сторінку в історії країни". "Юрисдикція має стати найкращою гарантією безпеки капіталу".

Путіна обурює, що озброєних людей в Грозному називають "повстанцями"

Путіна обурює, що озброєних людей в Грозному називають "повстанцями"

- "Росія повинна вирватися з пастки нульових темпів зростання економіки і знизити інфляцію до 4%".

Путін запевняє, що "Росія вже внесла свій величезний внесок у підтримку України".

- "Росіян треба забезпечити російськими ліками і продуктами, а влада повинна контролювати ціни на них".

- "Наша країна повинна зменшити критичну залежність від зарубіжних технологій".

- "Здорова сім'я, здорова нація, безпека Росії і відстоювання її законних інтересів - ось наші пріоритети",

- "Наші демографічні програми довели свою ефективність, і ми продовжимо їх реалізувати. У повному обсязі розповсюджувати їх на жителів Криму і Севастополя".

 "Головне зараз - дати громадянам можливість розкрити себе. Свобода для розвитку в економіці, соціальній сфері, громадянських ініціативах - це найкраща відповідь на зовнішні обмеження, так і на наші внутрішні проблеми".

Путін зазначив, що оплата праці керівництва держкомпаній повинна прямо співвідноситися з досягнутими результатами і економічними реаліями.

Фото: Reuters


- "Ми будемо і далі підтримувати соціально орієнтовані некомерційні організації".

- "Ми зобов'язані думати про те, як ми будемо вирішувати перспективні проблеми. У цьому зв'язку пропоную реалізувати національну технологічну ініціативу".

Також Путін заявив, що хоче повернути росіян, що працюють в науці за кордоном.

- "Хотів би звернутися до представників всіх політичних партій, громадських сил, розраховую на нашу спільну, консолідовану роботу - інтереси Росії вимагають від нас саме такої єдності і такої роботи".

Нагадаємо, у Росії оголосили епоху Путіна і порівняли його з Рузвельтом і лідером КНР.

Путін дав свою оцінку подіям в Україні і розповів про "змову" проти Росії

Путін дав свою оцінку подіям в Україні і розповів про "змову" проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація