КНДР "наїжачилася" системами залпового вогню на кордоні з Південною Кореєю

КНДР "наїжачилася" системами залпового вогню на кордоні з Південною Кореєю

Фото: msn.com

Снаряди нових систем теоретично можуть досягти президентського палацу в Сеулі.

КНДР розмістила близько 300 нових реактивних систем залпового вогню вздовж демілітаризованої зони, повідомляє ТАСС з посиланням на агентство Ренхап.

За його даними, йдеться про установки калібром 122 міліметри і радіусом дії до 40 км.

За словами джерела у військових колах Південної Кореї, такі снаряди можуть завдати шкоди значній частини північної провінції Кьонгідо, а також теоретично досягти президентського палацу в Сеулі.

Зазначимо, що демілітаризована зона розділяє Корейський півострів на дві частини - Південну і Північну Корею - з часів підписання перемир'я у війні 1950-1953 років.

Ситуація на Корейському півострові загострилася після того, як КНДР 6 січня провела ядерне випробування, а 7 лютого запустила ракету-носій зі штучним супутником Землі в порушення рішень Радбезу ООН.

У відповідь РБ ООН одноголосно прийняла резолюцію про посилення санкцій відносно КНДР. Вона передбачає заборону на імпорт з країни вугілля, залізної руди, титану, ванадію, золота й інших цінних металів, а також ембарго на постачання туди авіаційного і ракетного палива. Крім того, документ вводить санкції проти банківського сектору, обов'язкові перевірки вантажів та адресні заходи проти осіб й організацій, пов'язаних з ядерною та ракетною програмами.

Нагадаємо, що в суботу, 23 квітня, КНДР провела запуск балістичної ракети з підводного човна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація