КНДР захопила яхту з російськими спортсменами

КНДР захопила яхту з російськими спортсменами

КНДР захопила яхту з російськими спортсменами

Фото: vladmore.ru

Дипломатам належить з'ясувати суть претензій корейської сторони.

Екіпаж берегової охорони КНДР затримав російських спортсменів з Приморського краю на яхті "Елфін". Судно прямувало з південнокорейського Пусана у Владивосток.

Рибалки з судна під прапором КНДР захопили його і повели в бік Північної Кореї. Капітана судна вони взяли собі на борт. До берега в цей момент було 157 кілометрів. У Далекосхідної транспортній прокуратурі факт повідомлення про затримання яхти підтвердили і уточнили, що вона перебувала в нейтральних водах. Також повідомляється, що яхту затримала берегова охорона.

Зв'язку з екіпажем затриманої північнокорейськими військовими в Японському морі яхти з приморськими спортсменами поки немає, дані, чи дійшло судно до КНДР, поки також відсутні.

Російський МЗС веде роботу з представниками в Пхеньяні, а також з представництвом КНДР у Владивостоці. Дипломатам належить з'ясувати суть претензій корейської сторони.

Нагадаємо, 19 жовтня 2015 року біля берегів Нігерії пірати захопили російський рефрижератор Solarte, який йшов під прапором Коморських островів. У полон потрапили чотири члени екіпажу — двоє громадян України і двоє громадян Литви. Напад стався в 100 милях від Порту Харкорт, куди йшло судно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація