КНДР заявила про успішне випробування водневої бомби

КНДР заявила про успішне випробування водневої бомби

КНДР здійснила запуск у грудні / Фото: Reuters

Північна Корея продовжує випробування ракет.

КНДР офіційно заявила про успішне випробування водневої бомби. 

"Сьогодні успішно проведено перше випробування водневої зброї", - заявив диктор ТБ КНДР. За її словами, володіння "водневою зброєю стало історичною подією" для Північної Кореї.

КНДР також пообіцяла не застосовувати ядерну зброю, якщо не буде порушений її суверенітет. "Якщо не буде порушення суверенітету, ми не застосуємо ядерну зброю", - йдеться в заяві.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Північна Корея провела в грудні 2015 року чергове випробування балістичної ракети з підводного човна.

"Минулого місяця Північна Корея очевидно здійснила випробування БРПЛ", - завило джерело. За його інформацією, "згідно з аналітичними оцінками, (запуск - ред) не досягнув успішної стадії".

Джерело зазначило, що Північна Корея продовжує випробування ракет.

Нагадаємо, що у США не вірять, що у КНДР є воднева бомба.

Донині інформації про те, що КНДР може мати водневу бомбу, не з'являлося. У травні 2015 року влада Північної Кореї заявили, що розробили технологію, що дозволяє істотно зменшити габарити ядерних боєзарядів, розміщених на ракетах. У березні 2014 року Пхеньян повідомив, що не виключає нове ядерне випробування. Підземні ядерні випробування проводилися в Північній Кореї в 2006, 2009 і 2013 роках.

Нагадаємо, що США відмовилися від мирного договору з КНДР

Повʼязані теми:

Наступна публікація