Командир літака EgyptAir розповів подробиці викрадення Airbus A320

Командир літака EgyptAir розповів подробиці викрадення Airbus A320

Фото: Reuters

Стало відомо, хто умовив викрадача літака EgyptAir відпустити жінок з дітьми і здатися.

Командир Airbus A320 Амр Гамаль розповів подробиці викрадення літака. За його словами, про захоплення лайнера стало відомо із записки, яку передав пілотам один з пасажирів.

Викрадач не міг визначитися, в яку країну направити літак: він вимагав летіти в Грецію, Туреччину або на Кіпр. "Палива вистачило б тільки до Кіпру, про що я і повідомив йому", — розповів Гамаль.

Пілот побачив на моніторі, що на поясі у викрадача закріплено щось схоже на вибухівку. Пізніше з'ясувалося, що пристрій виявився муляжем.

Другий пілот зазначив, що члени екіпажу намагалися поводитися зі злочинцем "максимально обережно": вони намагалися його заспокоїти, пропонували чай і каву. Сам Сейф ад-Дін Мустафа, як повідомлялося, уважно стежив за публікаціями в ЗМІ.

Старша бортпровідниця Ясін Сабль вела переговори з викрадачем лайнера EgyptAir. Саме вона переконала викрадача відпустити більшість пасажирів, у першу чергу жінок і дітей, і добровільно здатися владі.

Нагадаємо, що літак Airbus-320, що здійснював рейс з Олександрії в Каїр, був захоплений о 8:30 за кіпрським часом. Чоловік вимагав посадити борт на території Кіпру і Туреччини. В першу чергу єгиптянин звільнив жінок і дітей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація