Конфузи з'їзду республіканців: демарш губернатора Техасу і ліфт для білих

Конфузи з'їзду республіканців: демарш губернатора Техасу і ліфт для білих

Висунення Трампа кандидатом у президенти США не минулося без пригод.

В американському Клівленді триває з'їзд республіканської партії. Там святкує свій передвиборчий тріумф Дональд Трамп, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Йому скорилися не тільки найвпливовіші старі республіканці – свої голови перед Трампом і його командою схилили його суперники у президентській гонці, колишні кандидати в президенти від республіканців Марко Рубіо та Джон Кейсіч. Вони розсипалися в компліментах Трампу і закликали натовп і телеглядачів голосувати тільки за нього.

Тріумф у Клівленді: Трамп здобув прихильність навіть екс- суперників у президентській гонці

Тріумф у Клівленді: Трамп здобув прихильність навіть екс- суперників у президентській гонці

Єдиним, хто пручався, виявився сенатор від Техасу Тед Круз, відомий своєю впертістю. Він закликав голосувати по совісті, а не за Трампа. За цю свою вихідку він майже одразу і поплатився – обурений натовп фанатів Трампа засвистав його і дружину під час виступу і вже в холлі арени. "Якщо ви любите нашу країну і любите наших дітей так сильно, як я знаю, встаньте, говоріть і голосуйте по совісті, голосуйте за кандидатів, візьміть і позначте свій квиток – голосуйте за того, хто захистить нашу батьківщину і буде вірним Конституції", - закликав Круз.

Делегати з'їзду здебільшого губляться, коли мова заходить про цінності, за які так вболіває Дональд Трамп. Прибічники цінують його за прямолінійність, навіть якщо вона на межі з популізмом, відданість сімейним цінностям і, звісно ж, за стіну з Мексикою, яку республіканський кандидат обіцяє побудувати в разі свого обрання на посаду президента. Зовнішня політика Трампа їх хвилює мало – головне, щоб не було біженців. "Він говорить, як є. Це не всім подобається. Він такий іноді на межі, але точно привертає людську увагу. І це те, що нам потрібно – щоб люди когось слухалися. Щодо мексиканців – я їх дуже люблю, мій попередній чоловік був наполовину мексиканцем, але от нелегалів я просто ненавиджу! Ми змушені платити за їхнє утримання, щоб їм надавали допомогу від держави, талони на їжу! Вони відбирають наші робочі місця!" - каже американка Синтія.

Американські медіа вже не перший день обговорюють написи, які з'явлися на з'їзді республіканців – журналісти помітили там "ліфт для білих". Через хвилю обурення напис демонтували, але осад і фотографії в соціальних мережах лишилися.

Ще один скандал трапився внаслідок виступу дрежини Трампа - її звинуватили у плагіатіМеланія Трамп процитувала щонайменше один абзац із промови чинної першої леді країни Мішель Обами. Прес-служба Трампів переклала відповідальність за це на спічрайтерів.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

Повʼязані теми:

Наступна публікація