Конгрес США скасував 40-річну заборону на експорт нафти

Конгрес США скасував 40-річну заборону на експорт нафти

Конгрес США схвалив експорт нафти / Фото: Getty Images

Конгрес США схвалив експорт нафти.

Нижня палата Конгресу США переважною більшістю схвалила законопроект про скасування 40-літньої заборони на експорт сирої нафти.

Нагадаємо, 16 грудня лідери Конгресу США дійшли компромісу щодо законопроекту, який дозволить продовжити фінансування уряду США, а також зніме заборону на експорт нафти.

Поточне фінансування уряду закінчувалося в четвер, тому Конгрес мав вирішити питання щодо короткочасного його фінансування, а вже потім прийняти комплекс рішень щодо витрат на 2016 рік, включаючи ряд змін у податковій сфері та зняття заборони на експорт нафти.

Зазначимо, згода на зняття заборони на експорт нафти є поступкою з боку демократів. Спікер Палати представників Пол Райан раніше заявляв, що Палата представників проголосує за комплексний законопроект про бюджетні видатки вже в четвер і передасть цей законодавчий акт у Сенат.

Найбільші американські енергетичні компанії давно домагаються зняття заборони, яка була введена в період нафтового ембарго арабських країн у 70-х роках.

Нагадаємо, що котирування ф'ючерсів на нафту Brent впали на 0,4% - до $ 38,31 за барель. Ціна ф'ючерса на нафту WTI опустилася на 0,75% - до $ 37,07.

Скасувати заборону на експорт нафти домовилися в американському Конгресі

Скасувати заборону на експорт нафти домовилися в американському Конгресі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація