Конституція на заваді. У Південній Кореї не можуть звинуватити президента в корупції

Конституція на заваді. У Південній Кореї не можуть звинуватити президента в корупції

Корейці вимагають відставки президента / Фото: Reuters

Утім, офіційні звинувачення висунули подрузі лідера країни.

У неділю, 20 листопада, прокуратура Південної Кореї офіційно звинуватила в корупції оточення президента країни Пак Кин Хє — її близьку подругу і двох екс-підлеглих.

Саму очільницю "заочно" підозрюють у корупції, однак, звинуватити не можуть через обмеження в Конституції. Про це повідомляє Deutsche Welle.

У прокуратурі Південної Кореї відзначили, що президент Пак Кин Хе, судячи з усього, "значно" замішана в корупційній схемі і тому розслідування відносно неї триватиме.

Що ж до оточення президента, то її близьку подругу Чхве Сун Сіль вже офіційно звинувачують у використанні тісних зв'язків з Хє для того, щоб примушувати південнокорейські компанії, зокрема Samsung, робити багатомільйонні пожертви на користь так званих благодійних компаній. За допомогою останніх Сіль примножувала свої статки.

Ще двох колишніх помічників президента звинувачують у передаванні подрузі Сіль секретної інформації.

Нагадаємо, у суботу, 19 листопада на вулиці Сеула вийшли сотні тисяч демонстрантів, вимагаючи відставки президента Пак Ки Хє через корупційний скандал. Загалом мітинги у країні тривають уже четвертий тиждень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація