Кораблетроща у Греції: перший суд і операція постраждалої українки

Кораблетроща у Греції: перший суд і операція постраждалої українки

Фото: Reuters

Адвокати планують довести відсутність провини власника яхти, котра врізалася в човен із туристами.

У катастрофі на морі біля берегів Греції загинув українець і травмована його дружина. Подружжя пливло на човні, в який на повній швидкості врізалася яхта, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

"На облавку зазвичай 15-20 пасажирів. Там теж було десь так", - розповів волонтер рятувальної операції Нотіс Моурціс, який допомагав шукати постраждалих на власному катері. Він твердить, що такі човники з селища Пердіка до популярного тут острівця Моні возять туристів щодня. Як можна було не розминутися з яхтою – питання, що задає собі чи не кожен мешканець Пердіки. "Що можу сказати? Хай його трясця вхопить. В усьому чистому морі – і ось так натрапити на човен. Люди у відпустку приїхали, відпочити, і тут таке", - переживає місцевий житель Лукьяно Калогерас.

У морській катастрофі поблизу берегів Греції загинув українець

У морській катастрофі поблизу берегів Греції загинув українець

В аварії на воді загинула 5-річна дитина та троє чоловіків. Серед них українець, музикант Євген Чередник. Його дружина Анастасія серед чотирьох серйозно поранених, але лікарям удалося стабілізувати її стан. У Дніпрі подружжя лишило маленьку дитину. Що цікаво: планували їхати до Туреччини, але в останню мить змінили плани. "У Туреччину поїхали – там не потрапили на літак. Я перехрестилася: думаю, слава Богу, нікуди не поїхали. А вони поїхали. За смертю, за горем своїм", - бідкається мати загиблого Галина Чередник.

Грецькі лікарі спершу вважали, що 28-річній Анастасії, фітнес-тренеру, скоріш за все доведеться ампутувати ногу. Але після складної операції потреба в цьому начебто відпала. Українка залишається в лікарні, а до Греції вже вирушають родичі її чоловіка. "Я взагалі планую, щоби привезли разом із Настею. Я не хочу віддавати її кохану людину землі, щоб вона його не побачила", - каже мати Анастасії Раїса Пак.

Тим часом у Греції вже відбулося перше судове засідання у справі про кораблетрощу. Тітка загиблої дитини зустріла кермувальника яхти криком: "Убивця! Ти що накоїв?". Її сестра втратила одразу і дочку, і чоловіка. Убита горем, вона крізь сльози розповідає, що власник яхти і не подумав кидати рятувальні жилети пасажирам човна, у який врізався. "Ми за друзки дерев'яні якісь трималися. Я тримала її, скільки могла. А потім забракло сил. Як ми тепер житимемо?", - каже вона.

Імені власника яхти не розголошують, відомий лише вік – 77 років. Проблем зі здоров'ям у нього не було. Прокуратура висунула йому звинувачення в морській аварії та незумисному вбивстві. "Захист наполягатиме, що він не винен у аварії. Усі подробиці ми пояснюватимемо вже в суді", - пояснив його адвокат Александрос Ликурезос.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація