Король Бельгії прийняв виклик терористів

Король Бельгії прийняв виклик терористів

Фото: Reuters

Максимальний рівень терористичної загрози збережеться як мінімум до ранку четверга.

Король Бельгії Філіп пообіцяв, що його країна прийме виклик, кинутий їй міжнародним тероризмом, спокійно і з гідністю.

Таку заяву монарх зробив у телезверненні до нації у зв'язку з серією вибухів у Брюсселі. За словами короля, він поділяє біль тих, хто втратив у вівторок своїх друзів і близьких.

"Сьогодні наша країна тужить. Для всіх нас день 22 березня ніколи не стане колишнім. Зламані життя. Глибокі рани. Цю біль відчуває вся країна", – сказав він.

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель назвав те, що трапилося у вівторок самим страшним подією в історії країни. Він нагадав, що в королівстві оголошено триденний траур, після чого, як він сподівається, країна повернеться до нормального життя.

Мішель додав, що максимальний рівень терористичної загрози збережеться як мінімум до ранку четверга.

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнали вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що в аеропорту вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

За попередньою інформацією влади через терактів у метро загинули 20 чоловік, 55 були поранені. В аеропорту вбито 14 людей, 92 людини поранені.

Як та чим зупинити терористів у Європі

Як та чим зупинити терористів у Європі

Повʼязані теми:

Наступна публікація