Корупційний скандал у ФІФА: в Британії вимагають відставки Блаттера, а Visa заявила про відмову від спонсорства

Корупційний скандал у ФІФА: в Британії вимагають відставки Блаттера, а Visa заявила про відмову від спонсорства

Корупційний скандал у ФІФА в розпалі

Американська компанія чекає від федерації вирішення проблеми всередині організації.

Набирає обертів гучний корупційний скандал у Міжнародній федерації футболу.

У середу, 27 травня, в Цюріху заарештували високопоставлених чиновників ФІФА. Їх затримали в швейцарському готелі, де вони очікували виборів президента організації, заплановані 29 травня. Представників федерації звинувачують у корупції при виборі країн-організаторів чемпіонату світу з футболу і у відмиванні грошей.

При цьому глава Футбольної асоціації Англії Грег Дайк вважає, що президент організації Йозеф Блаттер повинен покинути свій пост.

"Блаттер має подати у відставку або програти у голосуванні. Або нам потрібно знайти третій шлях. Завдані збитки ФІФА настільки великі, що не можуть бути відновлені. УЄФА спробує форсувати його відхід", - зазначив він.

Своєю чергою, 27 травня американська компанія Visa заявила, що перегляне спонсорський контракт із ФІФА, якщо в організації не вживуть заходів у зв'язку зі скандалом.

"Ми глибоко розчаровані і занепокоєні діями ФІФА у світлі сьогоднішніх подій. Як спонсор ми очікуємо, що ФІФА негайно зробить кроки, щоб вирішити проблеми всередині організації", – йдеться вуповідомленні.

Крім того, у компанії підкреслили, що стали спонсорами ФІФА через те, що вважають чемпіонат світу одним із по-справжньому глобальних спортивних змагань, яке об'єднує людей. Тому вони вважають, що необхідно відновити репутацію чемпіонату світу з футболу в очах його прихильників.

Також в компанії попередили, якщо ФІФА не вживе необхідних заходів, вони розірвуть спонсорський контракт.

Нагадаємо, ФІФА в розпал корупційного скандалу відсторонила від роботи 11 чиновників. Через звинувачення у корупції вони втратили право займатися футбольною діяльністю на національному і міжнародному рівнях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація