Кожен четвертий росіянин оцінює матеріальний добробут сім'ї як поганий

Кожен четвертий росіянин оцінює матеріальний добробут сім'ї як поганий

23% росіян впевнені, що через рік життя погіршиться / Фото: Reuters

22% росіян негативно оцінюють політичну ситуацію в країні.

Всі індекси соціального самопочуття росіян в 2015 році помітно знизилися, оновивши мінімальне значення, йдеться в опитуванні ВЦВГД.

Так, наприклад, індекс самооцінок матеріального становища росіян впав на десять пунктів; кінцевий результат поступається всіма показниками з грудня 2010 по 2014 року і відповідає значенню 2009 року. Кожен четвертий росіянин, говориться в доповіді, оцінює матеріальний добробут сім'ї як "погане".

17 пунктів втратив індекс соціального значення: 23% росіян впевнені, що через рік життя погіршиться, 27% вважають, що вона покращиться, а 36% сказали, що змін не буде. Впав і індекс економічного становища в країні. 33% опитаних дали негативний прогноз економічної ситуації в Росії. 22% росіян негативно оцінюють політичну ситуацію в країні (для порівняння, у листопаді таких було 16%).

Позитивно оцінили ситуацію 24% опитаних. 17% вважають, що справи в державі йдуть в "неправильному напрямку", 36% сказали, що "частково згодні, частково ні" з тим, що справи йдуть у Росії з правильного курсу.

З тим, що справи йдуть правильно, згодні 43% росіян. 48% жителів Росії задоволені своїм життям, 23% не влаштовує ситуація, почасти не влаштовує ситуація 27% опитаних.

Нагадаємо, що майже 49% росіян поскаржилися на бідність.

Повʼязані теми:

Наступна публікація