Кремль вперто відхрещується від даних ООН про військову інтервенцію в Україну

Кремль вперто відхрещується від даних ООН про військову інтервенцію в Україну

Фото: Reuters

Незважаючи на численні факти та офіційні заяви, Кремль вважає, що жодних доказів наявності російських військових на Сході України немає й не було.

У Кремлі назвали заяви представника ООН про перетин російськими військами кордону України "голослівними".

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє УНІАН.

"Ми знаємо, що на різних рівнях подібні заяви лунали неодноразово впродовж останніх вже двох років. Все це посилювалося додатковими звинуваченнями щодо переходу військ, різних підрозділів, техніки" - зазначив він.

За його словами, будь-які подібні заяви залишаються "голослівними звинуваченнями доти, доки вони не підкріплені бодай якимись доказами". На його думку, досі жодного разу цього зроблено не було.

Нагадаємо, згідно із чотирнадцятою доповіддю Управління Верховного комісара ООН з прав людини, стало відомо, що щонайменше 9 371 людина загинула та 21 532 були поранені з початку конфлікту на сході України в середині квітня 2014 року.

Також в ООН отримали достовірні дані щодо переходу російських військових через кордон на територію окупованого Донбасу.

Як повідомила речниця ООН з прав людини Равіна Шамдасані, такі дані цілком достовірні. Тож, в ООН серйозно стурбовані збільшення російської військової техніки біля лінії зіткнення на Донеччині.

"Ми отримали достовірні повідомлення про рух російських військовослужбовців через кордон - як на територію України, так і з території країни, - зазначила вона. - Це стосується і важких озброєнь.Причому мова йде про цілком достовірні повідомлення", - сказала вона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація