Кремлю не сподобалося повідомлення на сайті Порошенка про нормандську зустріч

Кремлю не сподобалося повідомлення на сайті Порошенка про нормандську зустріч

Володимир Путін / Фото: Reuters

Проте глава РФ відкритий до "просування мінського процесу в нормандському форматі".

Президент РФ Володимир Путін зберігає відкритість і готовність до переговорів. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Якщо ви сьогодні подивіитеся сайт президента України, там написано, що Порошенко, Меркель і Олланд домовилися провести в Берліні 19 жовтня зустріч в нормандському форматі з метою змусити Росію виконати мінські домовленості. Використання такого формулювання російською мовою на сайті президента України якраз і показує, наскільки складна ситуація і наскільки Київ не має наміру виконувати взяті на себе зобов'язання з мінським домовленостям", — цитую його РИА Новости.

"Незважаючи на це, президент Путін зберігає відкритість і готовність до переговорів, готовність робити все можливе і все необхідне для того, щоб просувати мінський процес в нормандському форматі", — додав він.

Путін візьме участь у зустрічі в нормандському форматі у Берліні

Путін візьме участь у зустрічі в нормандському форматі у Берліні

Раніше прес-служба президента України Петра Порошенка повідомила, що глава держави під час телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель домовився про зустріч лідерів глав держав "нормандського формату". Агентство Reuters з посиланням на заяву представника уряду Німеччини написало, що підтверджено участь всіх чотирьох глав держав, в тому числі і Володимира Путіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація