"Кримських диверсантів" перевели до СІЗО, в якому сидить Сущенко – ЗМІ

"Кримських диверсантів" перевели до СІЗО, в якому сидить Сущенко – ЗМІ

Фото: facebook.com/sergatskova

Панова і Захтея перевезли з Криму до Москви за три дні до суду.

Обвинувачені Росією в диверсіях у Криму Євген Панов та Андрій Захтей були переведені до московського СІЗО "Лефортове".

Про це "Медузі" розповіли члени Громадської спостережної комісії Москви Зоя Свєтова і Єва Меркачева, які відвідали 13 жовтня ізолятор з плановою перевіркою.

"Кримські диверсанти" розповіли, що їх перевели з Сімферопольського СІЗО до Москви в ніч на 7 жовтня - за три дні до того, як суд у Сімферополі продовжив їм арешт.

Панов і Захтей не знають, чому їх перевели до Москви. Заарештовані кажуть, що жодних слідчих дій в російській столиці з ними не проводили.

Правозахисники розповіли, що на руках Панова і Захтея видно "криваві рани від наручників" і синці, які "залишилися ще з затримання в серпні 2016 року".

Офіційного підтвердження переведення "кримських диверсантів" до Москви не було. Раніше повідомилося, що їх можуть етапувати до СІЗО Ростова.

Нагадаємо, в СІЗО "Лефортове" знаходиться український журналіст Роман Сущенко. Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон могла завдати шкоди обороноздатності держави".

Роман Сущенко став ще одним українцем, затриманим РФ за шпигунство

Роман Сущенко став ще одним українцем, затриманим РФ за шпигунство

10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Також ФСБ розповіла про ліквідацію "агентурної мережі" української розвідки в Криму з числа громадян України та Росії.

Одним з організаторів терактів назвали жителя Запорізької області Євгена Панова, який служив в 37-му окремому мотопехотном батальйоні ВСУ під позивним "Юджин", демобілізувався в серпні минулого року. Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію. Суд заарештував Панова на два місяці.

Російські ЗМІ оприлюднили відео, на якому Захтей зізнається в планах про підготовку терактів

Російські ЗМІ оприлюднили відео, на якому Захтей зізнається в планах про підготовку терактів

Повʼязані теми:

Наступна публікація