Кривава місія РФ: через авіаудари Росії загинули тисячі цивільних у Сирії

Кривава місія РФ: через авіаудари Росії загинули тисячі цивільних у Сирії

Фото: Reuters

Повідомляється про загибель майже 500 дітей

Авіаудари російської авіації у Сирії спричинили загибель більше 2 тисяч цівільних осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook написала Сирійська обсерваторія з прав людини

Так, за даними правозахисної організації, у результаті авіабомбардувань авіацією РФ, у Сирії загинуло 2046 цивільних, серед яких 488 дітей.

При цьому, правозахисники також повідомляють про знищення російською авіацією близько 2 тисяч повстанців проти режиму Асада. Окрім того, також було ліквідовано 2,2 тисячі терористів екстремістського угрупування "Ісламська держава".

Загалом, правозахисна організаціє повідомляє про загибель внаслідок авіаударів 51 тисячі мирних мешканців Сирії із листопада 2014 року.

Нагадаємо, близько місяця тому Російська Федерація направила до Сирії артилерію, попри заяву про згортання військової операції в країні. Зброю Росія перекидала в околиці міста Алеппо. При цьому, російську артилерію використовували війська президента Сирії Башара Асада. Російська Федерація також посилила підтримку авіації сирійських урядових військ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація