Кривава стрілянина в Казахстані: в Актобе загинули 18 людей

Кривава стрілянина в Казахстані: в Актобе загинули 18 людей

Кривава стрілянина в Казахстані: в Актобе загинули 18 людей

Фото: соцсети

При цьому десятки отримали поранення.

У перестрілках к казахстанському Актобе загинули 18 осіб. За офіційними даними, 12 з них — учасники нападів, також в числі убитих — троє військовослужбовців, пише Медуза.

Поранення отримали близько 40 осіб, дев'ятеро із них перебувають у важкому стані.

Міністерство внутрішніх справ Казахстану розповіло про дві групи нападників. За даними правоохоронців, о 14:28 за місцевим часом група озброєних людей напала на магазин зброї "Паллада". Продавець встиг викликати охорону, після чого отримав смертельні ножові поранення. До магазину прибули двоє співробітників приватної охоронної фірми, а потім — наряд поліції. Нападники вбили одного з охоронців, поранили другого охоронця та трьох поліцейських і викрали патрульну машину. В магазині злочинці забрали 17 мисливських рушниць, три газові пістолети, патрони і ножі.

Після цих нападів зловмисники розділилися на дві групи: шестеро з них сіли в патрульний автомобіль поліції і приїхали до магазину зброї "Пантера". Там був убитий один з відвідувачів, ще один отримав поранення. У перестрілці з поліцейськими троє нападників були вбиті, один затриманий. Двоє зуміли втекти, за деякий час їх знайшли за містом і вбили.

Водночас друга група злочинців з 17 осіб захопила рейсовий автобус. Пасажирів висадили, після чого нападники попрямували до військової частини Національної гвардії. Вони протаранили ворота і відкрили вогонь по військовослужбовцях. Троє військових загинули, шестеро отримали поранення. Частину нападників вдалося знешкодити, іншим вдалося втекти.

У казахстанському місті Актобе невідомі напали на збройні магазини і на військову частину

У казахстанському місті Актобе невідомі напали на збройні магазини і на військову частину

Раніше спікер сенату парламенту Казахстану Касим-Жомарт Токаєв назвав напад в Актобе терактом, наголосивши на цинізмі злочину. У трьох районах міста було введено режим антитерористичної операції. Були закриті торгові центри і великі магазини, громадський транспорт призупинив свою роботу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація