Кубанські фермери пішли тракторним маршем на Кремль

Кубанські фермери пішли тракторним маршем на Кремль

Фото: twitter.com/melnichenko_va

У колоні йдуть 17 тракторів і кілька десятків машин.

Увечері 21 серпня фермери Краснодарського краю РФ почали тракторний марш на Москву. У колоні також йдуть далекобійники із Санкт-Петербурга, Ростова-на-Дону і Саратова.

Про це повідомляє Новая газета.

Фермери хочуть дістатися Москви, щоб домогтися зустрічі з федеральною владою і розповісти їй про рейдерські захоплення, корупцію та масові випадки обману селян, які відбуваються на Кубані.

Колона рухається до федеральній трасі в бік сусідньої Ростовської області. В ній 17 тракторів і кілька десятків машин. Фермерів з Кубані планують підтримати колеги з інших регіонів Росії.

Кубанські аграрії зважилися на тракторний марш після того, як їм не дали зустрітися з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим під час його візиту в Краснодарський край. Тоді фермери влаштували пікет уздовж траси по шляху проходження прем'єра з плакатами "Банду — геть!", "Поверніть нашу землю" та іншими.

Протестувальників забрали з дороги і відвезли у відділення поліції і тримали там, поки Медведєв не поїхав з Краснодарського краю. Їдучи, російський прем'єр сказав: "Я відчуваю почуття гордості від того, як розвивається сільське господарство. Село чіпати не дам".

Нагадаємо, в листопаді 2015 року у Росії водії великовантажних автомобілів провели акції протесту. Вони вимагали скасувати введений російським урядом збір за проїзд вантажівок по федеральних трасах. Далекобійники заявляли, що розмір збору непорівнянний з одержуваним доходом і їм загрожує банкрутство.

Повʼязані теми:

Наступна публікація