Кухар Путіна отримав держконтракти із Міноборони на мільярди рублів

Кухар Путіна отримав держконтракти із Міноборони на мільярди рублів

Кухар Путіна отримує контракти на кругленькі суми / Фото: ТСН.ua

Компанії, пов'язані із Пригожиним, вступили у картельну змову. 

Кухар президента РФ Євген Пригожин отримав державних контрактів від Міністерства оборони Росії на 56,2 мільярда рублів.

Про це у Facebook повідомила юрист Фонду боротьби із корупцією Любов Соболь.

За її даними, принаймні шість компаній, пов'язаних із Пригожиним, вступили у картельну змову на тендерах Міноборони. Йдеться про компанії "Компонент", "АСП", "Мегалайн", "РусКомплекс", "Екобалт" та "Спецресурс" та отримали 17 контрактів на суму у 16,2 мільярда. До цього Соболь стверджувала, що компанії Пригожина без необхідних ліцензій отримали 40 мільярдів рублів на обслуговування військових містечок у Росії.

За даними російського Єдиного держреєстру юридичних осіб, ще на етапі створення всі вказані шість організації були пов'язані між собою. Також чотири з шести компаній разом отримали ліцензії від МНС для проведення робіт. При цьому, номери ліцензій були видані в один день.

"Виходить, одна фірма Пригожина підписує обґрунтування ціни держконтракту, а друга - бере держконтракт за цю ціну. Непогана схема. При цьому, я можу заявити, що всі ці 6 афілійованих компаній спільно брали участь у 17 тендерах Міністерства оборони, влаштовуючи липову конкуренцію на тендерах. Насправді ні про яке ринкове змагання за отримання державних контрактів на мільярди рублів мови немає", - йдеться у розслідуванні Соболь.

При цьому сума зниження початкової максимальної ціни на всіх 17 тендерах була однаковою - мінус 1% від початкової ціни торгів.

За словами юристки, такі дії мають ознаки картельної змови на торгах, що є порушенням антимонопольного законодавства.

Як повідомлялося раніше,  виконувач обов'язків заступника голови Мінфіну США Адам Жубін звинуватив президента РФ Володимира Путіна у корупції. Згодом британський телеканал ВВС показав фільм про російського президента, в якому Путіна називають найбагатшою людиною Європи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація