Лавров пообіцяв допустити українських дипломатів та родичів до загиблих у Ростові українців

Лавров пообіцяв допустити українських дипломатів та родичів до загиблих у Ростові українців

Фото: Reuters

Під час катастрофи Boeing загинуло 8 українців, серед яких одна дитина.

Співробітників Генерального консульства України у Ростові-на-Дону та членів родин допустять до загиблих громадян України під час авіакатастрофи Boeing.

Про це йшлося у телефонній розмові глави МЗС Павла Клімкіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова, йдеться в повідомленні українського дипломатичного відомства.

"Домовлено про надання, сприяння та забезпечення доступу співробітників Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, а також членів родин до загиблих громадян України", - зазначають у міністерстві.

Також у повідомленні зазначено, що міністр вкотре закликав російську сторону негайно звільнити Надію Савченко та наголосив на необхідності гарантування безпеки українських дипломатів та дипломатичних установ України на території Росії.

Нагадаємо, що літак компанії FlyDubai розбився під час заходу на посадку в аеропорту Ростова-на-Дону вночі проти 19 березня. Лайнер прямував рейсом з Дубая в Ростов-на-Дону. Літак торкнувся землі і розлетівся на шматки.

На борту знаходилися 55 пасажирів і сім членів екіпажу, всі вони загинули. Серед постраждалих є також вісім українців.

Серед причин катастрофи називають погані погодні умови і помилку пілота. Слідчий комітет Росії порушив справу за статтею "Порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб".

Ростовський аеропорт закрили на добу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація