У Лаврова вирішили прокоментувати підпал каналу "Інтер"

У Лаврова вирішили прокоментувати підпал каналу "Інтер"

Фото: Reuters

У Росії обурені та стривожені подіями навколо телеканала.

Міністерство закордонних справ РФ закликає надати оцінку пожежі в будівлі телеканалу "Інтер".

Про це йдеться у заяві відомства.

"З обуренням і глибокою тривогою сприйняли звістку про черговий факт грубого порушення принципу свободи вираження поглядів та безпеки ЗМІ і журналістів в Україні - підпал у будівлі телеканалу "Інтер" в Києві... У наявності чергове підтвердження плачевної ситуації з дотриманням прав людини в цій країні, наочна демонстрація штучно створеної атмосфери ненависті і страху, хворобливого сприйняття будь-яких альтернативних точок зору. Така справжня ціна проголошеної Києвом прихильності європейським стандартам і відповідним міжнародним зобов'язанням України", - заявили у російському МЗС.

Міністерство наголошує, що українські владні структури "не просто потурають місцевим націоналістичним і екстремістським організаціям. а деякі високопоставлені особи своїми заявами відверто підбурюють останніх на протиправні дії".

"Знову закликаємо політичних "кураторів" Києва і профільні міжнародні інститути і медійні правозахисні організації дати принципову юридичну і моральну оцінку діям екстремістів і зажадати покінчити з цілеспрямованою політикою придушення в країні свободи слова",- йдеться у заяві.

Нагадаємо, напередодні від пожежі постраждало приміщення "Інтера" на вулиці Щусєва. Саме звідти велося інформаційне мовлення. До пожежі декілька чоловік підпалили під офісом телеканалу шини і скандували "Інтер — агент Москви". 

Президент України Петро Порошенко доручив генпрокурору Юрію Луценку взяти на особистий контроль справу щодо пожежі в будівлі офісу телеканалу "Інтер".

Пожежа на "Інтері": підпал або провокація

Пожежа на "Інтері": підпал або провокація

Повʼязані теми:

Наступна публікація