Леопардові туфлі і церемонія "цілування рук": Мей стала новим британським прем'єром

"Разом ми зробимо Британію кращою", - сказала Мей.

Новий прем'єр-міністр Британії Тереза Мей увійшла в знамениті чорні двері резиденції на Даунінг-Стріт, 10, повністю завершивши церемонію свого вступу на посаду.

Про це пише ВВС.Russian.

У своїй вітальній промові Мей сказала, що її мета - зміцнити зв'язок між націями, складовими Сполученого королівство. Вона зазначила необхідність боротися з несправедливістю і нерівністю, даючи більше можливостей бідним сім'ям, безробітним і тим, хто перебуває на межі бідності.

"Разом ми зробимо Британію краще", - сказала Мей. На Даунінг-стріт Мей приїхала вже як друга в історії Британії жінка-прем'єр.

Перед цим Мей зустрілася в Букінгемському палаці з королевою Єлизаветою II для церемонії "цілування рук", після якої королева запропонувала їй сформувати новий британський уряд.

Дім на Даунінг-Стріт служить резиденцією прем'єр-міністра з 1732 року. Біля знаменитих чорних дверей починали і закінчували свою роботу найвизначніші прем'єр-міністри Британії, включаючи Вінстона Черчілля і Маргарет Тетчер.

Основною роботою Мей на новому посту, як очікується, будуть переговори про вихід Британії з ЄС, доступ британських виробників до європейського єдиного ринку і умови прийому мігрантів з континентальної Європи. Принаймні до кінця цього року новий прем'єр буде зайнята спочатку формуванням кабінету, а потім формулюванням позиції Британії на переговорах про вихід із ЄС, на яких їй належить взаємодіяти, зокрема, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Останні шість років Мей працювала міністром внутрішніх справ. Очікується, що зовнішня політика Британії при ній серйозних змін не зазнає.

Її прем'єрство стало очевидним після того, як з гонки за пост лідера консерваторів вийшла її єдина суперниця — Андреа Ледсом. Мей хоче уникнути дев'ятитижневої передвиборної кампанії, яка зараз не відповідає інтересам Британії. Політик користується підтримкою понад 60 відсотків парламентаріїв-консерваторів і зможе сформувати уряд.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. На наступний день Камерон заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу.

Кемерон після відставки забув про увімкнений мікрофон і почав наспівувати мелодію

Кемерон після відставки забув про увімкнений мікрофон і почав наспівувати мелодію

Повʼязані теми:

Наступна публікація