"Лідерство США важливо, як ніколи". Генсек НАТО запросив Трампа на саміт Альянсу

"Лідерство США важливо, як ніколи". Генсек НАТО запросив Трампа на саміт Альянсу

Фото: Reuters

Столтенберг наголосив на важливості сильних трансатлантичних зв'язків.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав 45-го президента США Дональда Трампа і запросив його на саміт Альянсу, який запланований на 2017 рік у Брюсселі.

Про це він заявив, коментуючи результати виборів у США, пише УНІАН.

"Альянс рішуче відповів на ситуацію у новій сфері безпеки. Але ще більше роботи залишається. Я з нетерпінням чекаю на зустріч із паном Трампом найближчим часом і запрошую його на саміт НАТО у Брюсселі наступного року, щоб обговорити шляхи просування вперед", - наголосив Столтенберг, додавши, що сильний Альянс - "добре для Сполучених Штатів і добре для Європи".

За словами генсека НАТО, зараз світ стоїть перед новими викликами: гібридною війною, кібератаками та загрозами тероризму.

"Лідерство США важливо, як ніколи. Я вітаю Дональда Трампа з його обранням наступним президентом США. Я з нетерпінням чекаю на співпрацю з ним. Дуже важливо, щоб трансатлантичні зв'язки залишалися сильними", - додав він.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 48,1% виборців. Виборники віддали достроково за республіканця 276 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,2% і 218 голосів виборників.

Трамп переміг у Флориді, Техасі, Оклахомі, Луїзіані, Міссісіпі, Алабамі, Джорджії, Канзасі, Арканзасі, Північній Кароліні, Теннесі, Південній Кароліні, Західній Вірджінії, Міссурі, Кентукі, Небрасці, Вайомінгу, Північній Дакоті, Індіані, Айові, Огайо, Айдахо, Північній Дакоті, Алясці, Монтані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація