Лікарі смерті. У Канаді дозволили евтаназію невиліковно хворим людям

Лікарі смерті. У Канаді дозволили евтаназію невиліковно хворим людям

Фото: Getty Images

Канадські парламентарі водночас встановили так звані запобіжники від "смертельного туризму".

Парламент Канади прийняв закон, що дозволяє евтаназію.

За даними телеканал CBC News, прийняттю закону передували запеклі дебати. Але напередодні голосування в парламенті, законопроект отримав королівську санкцію і схвалення Сенату, передає "112 Україна".

Згідно з документом, добровільно піти з життя за допомогою лікарів зможуть психічно здорові люди старше 18 років, які страждають від невиліковних хвороб, а також отримали каліцтва, від яких неминуче настає смерть.

Скористатися правом на евтаназію в країні зможуть тільки її громадяни. Таким чином депутати парламенту хотіли обмежити так званий "смертельний туризм", коли громадяни інших країн, де евтаназія під забороною, могли б отримати такого роду послуги на території Канади.

Законопроект прийнятий без поправки, що дозволяє евтаназію канадцям, чиї захворювання не є смертельними. Так, до евтаназії не зможуть вдатися люди з дегенеративними захворюваннями - наприклад, множинним склерозом.

Законом скасовано кримінальне переслідування лікарів, які проводять евтаназію.

З 2014 року евтаназія була дозволена в єдиній провінції Канади - Квебеку.

Як повідомлялося раніше, віомий вчений Стівен Хокінг задумав піти з життя за допомогою евтаназії в разі, якщо його будуть мучити сильні болі. За словами Хокінга, підтримувати в людині життя проти її волі – кричуща неповага до людини. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація