Лукашенко проти федералізації України

Лукашенко проти федералізації України

Лукашенко проти федералізації України / Фото: УНІАН

Білоруський президент переконаний, що федеративний устрій назавжди дестабілізує ситуацію в Україні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився проти ідеї федералізації України. На його думку, це назавжди дестабілізує ситуацію в країні.

"Ви ж знаєте, що таке буде федерація. Федерація - це піаніно, на якому будуть грати: з одного боку одні сили, з іншого - інші сили, у тому числі зовнішні. Це назавжди дестабілізує ситуацію", - сказав Лукашенко.

Він також додав, що Україні потрібно допомогти розібратися з проблемами, які нависли над країною зараз.

"Зокрема необхідно допомогти Україні провести нормальні президентські вибори. Не вірю, що в цій ситуації можна провести нормальні вибори. Коли там діє кілька силових груп і підрозділів, а щоб ви знали, у кожного великого політика там група бойовиків від 150 до 1000 осіб, озброєних, давно озброєних. Якщо туди підкинути іскру, буде спекотно всім: і нам, і росіянам, і Заходу", - зазначив Лукашенко.

При цьому він наполіг на тому, що Україна повинна залишитися позаблоковою державою.

"Україна повинна залишитися неподільною і позаблоковою державою. Якщо завтра в Україні висадиться НАТО, це для нас категорично неприйнятно", - підкреслив Лукашенко.

Президент Білорусі додав, що Мінськ буде співпрацювати з новообраною владою в Україні. Він нагадав, що співпрацює з владою Киргизстану в той час, як екс-президент Курманбек Бакієв переховується в Білорусі.

Нагадаємо, що Лукашенко назвав кримський прецедент небезпекою для всього світу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація