Любителі Путіна з тріском програли регіональні вибори у Франції

Любителі Путіна з тріском програли регіональні вибори у Франції

Марін Ле Пен каже, що задоволена результатами виборів, незважаючи на поразку. / Фото: Reuters

"Національний фронт" не виграв у жодному з регіонів.

Ультраправа партія "Національний фронт", відома своєю ненавистю до Євросоюзу і любов'ю до Росії і Путіна, програла у другому турі регіональних виборів у Франції.

Судячи за даними екзит-полів, "Національний фронт" не виграв в жодному з регіонів і в підсумку посів третє місце, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Ультраправих випереджає Республіканська партія Ніколя Саркозі і правляча Соціалістична партія Франсуа Олланда.

У цілому, "Республіканці" перемагають у шести з 13 регіонів Франції, соціалісти — в п'яти. В Нормандії кандидати цих партій йдуть пліч-о-пліч, на Корсиці лідирує місцева помірна націоналістична партія, повідомляє РИА Новости.

Лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен програла партії Саркозі у своєму виборчому окрузі на півночі Франції. У південно-східному регіоні племінниця Ле Пен поступилася меру Ніцци з результатом 45,5% проти 54,5%, передає Slon.

Незважаючи на результати виборів, Марін Ле Пен каже, що задоволена.

"Потроївши число регіональних радників, "Національний фронт" стане першою опозиційною партією більшості регіональних рад Франції, конструктивною, творчою опозицією", — заявила політик, виступаючи перед своїми прихильниками.

Нагадаємо, у першому турі регіональних виборів ультраправий "Національний фронт" Марін Ле Пен набрав більшість голосів. Партія Марін Ле Пен набрала більшість голосів у шести регіонах з тринадцяти, де відбувалося голосування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація