Любов Трампа - ненависть: у США тривають протести проти новообраного президента

Любов Трампа - ненависть: у США тривають протести проти новообраного президента

Фото: Reuters

Учасники акції висловлювали впевненість, що це лише початок великого протестного руху.

У Вашингтоні третю добу тривають мирні демонстрації, учасники яких висловлюють обурення тим, що Дональд Трамп став президентом США, а також не погоджуються з його заявами та висловлюваннями на адресу окремих категорій американського населення.

Про це пише Укрінформ.

У п'ятницю ввечері, попри офіційний вихідний – День ветеранів, чергова акція відбулася поблизу Білого дому. Близько сотні людей зібралося на огородженій ділянці Пенсильванія-авеню перед резиденцією американського президента. Вони тримали в руках плакати "Любов Трампа - ненависть", висловлювали засуджуючі гасла проти його заяв, пронизаних ненавистю й расизмом.

Багато людей вийшли ще раз заявити про права людей для всіх громадян – незалежно від того, чи це представники ЛГБТ-спільноти, чи мусульмани, по відношенню до яких Трамп хотів запровадити заборону на в'їзд до Сполучених Штатів.

Попри те, що на п'ятничний мітинг зібралося не так багато осіб, учасники акції висловлювали впевненість, що це лише початок великого протестного руху. Упродовж кількох діб подібні акції в Вашингтоні проходили в різних місцях – перед Білими домом, біля готелю Трампа в центрі міста та неподалік Американського університету. Тут демонстрації мали, здебільшого, мирний характер, хоча в одному з місць маніфестанти спалили американський прапор.

Загалом же, впродовж чотирьох днів після виборів демонстрації пройшли у щонайменше 25 великих міст Сполучених Штатів. Американські ЗМІ допускають, що це може стати початком масштабних акцій, які можуть охопити Сполучені Штати впродовж вихідних.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 47,5% виборців. Виборці віддали достроково за республіканця 290 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,7% і 228 голоси вибірників. Клінтон визнала свою поразку на виборах.

Невдоволені новим президентом американці палять фаєри та розбивають вікна в магазинах

Невдоволені новим президентом американці палять фаєри та розбивають вікна в магазинах

Повʼязані теми:

Наступна публікація