Між поліцейськими та озброєними опозиціонерами в Єревані сталася перестрілка, є поранені

Між поліцейськими та озброєними опозиціонерами в Єревані сталася перестрілка, є поранені

Фото: Reuters

Двоє загарбників здалися правоохоронцям.

Люди, які захопили будівлю полку патрульно-постової служби в Єревані, відкрили безладний вогонь.

Про це у Facebook повідомив керівник прес-служби поліції Вірменії Ашот Агаронян, передає інформаційне агентство "Новости-Армения".

Пізніше він повідомив, що між поліцейськими і опозиціонерами сталася перестрілка, в результаті якої були поранені один правоохоронець, а також лідер озброєної групи і його син. Всі троє доставлені в лікарню. Крім того, двоє загарбників здалися поліції. Зараз ведуться переговори про те, щоб здалися всі інші опозиціонери.

Напередодні вночі між поліцейськими і тими, хто захопив будівлю, також сталася перестрілка, в результаті яке двоє опозиціонерів отримали поранення і були госпіталізовані в лікарню.

Поліція звинувачує радикалів в тому, що вони на машині намагалися прорвати оточення, тому відкрили вогонь по машині і поранили двох з них. Опозиціонери, у свою чергу, заявляють, що з боку поліцейського оточення вночі вівся вогонь по захопленій будівлі полку ППС.

Тим часом, біля захопленої будівлі поліції йде мітинг прихильників опозиції. Вони протестують проти дій поліції.

Нагадаємо, в неділю, 17 липня, близько п'ятої ранку за місцевим часом (четверта ранку за київським), озброєні люди з Союзу борців за свободу в'їхали на авто через двері і захопили поліцейську дільницю в Єревані з вимогою звільнити опозиціонера Жирайра Сефіляна та інших політичних в'язнів. Також вони вимагали відставки президента країни. Озброєна група осіб взяла в заручники 7 поліцейських в ділянці. Під час нападу один поліцейський загинув, п'ятеро отримали поранення, також був поранений один із нападників.

У суботу, 23 липня, озброєні опозиціонери звільнили усіх заручників. Останніх двох заручників – заступника начальника поліції Вірменії, генерала-майора Вардана Єгіазаряна і заступника начальника поліції Єревана, полковника Валерія Осипяна - озброєна група погодилася звільнити в обмін на створення постійно активного прес-пункту, розташованого в нейтральній зоні між будівлею полку і територією, контрольованою співробітниками поліції і Служби національної безпеки.

У Єревані нападники звільнили останніх заручників та продовжують утримувати відділок поліції

У Єревані нападники звільнили останніх заручників та продовжують утримувати відділок поліції

Повʼязані теми:

Наступна публікація