Міждержавний авіаційний комітет озвучив причину катастрофи Boeing у Ростові

Міждержавний авіаційний комітет озвучив причину катастрофи Boeing у Ростові

Фото: Reuters

Літак зіткнувся із землею на швидкості 600 км/год. 

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) назвав причину падіння пасажирського літака компанії авіакомпанії FlyDubai, яке відбулося 19 березня в аеропорту російського міста Ростов-на-Дону.

За даними відомства, катастрофа сталася через те, що пілоти лайнера перевели стабілізатор у  положення "пікірування".

"У процесі повторного заходу на посадку, що здійснювався також в режимі ручного управління, екіпаж на висоті 220 м (за 4 км до злітно-посадкової смуги) прийняв рішення про відхід на друге коло та ініціював набір висоти з виведенням двигунів на злітний режим", - йдеться у повідомленні комітету.

Під час перебування літака на висоті 900 метрів стабілізатор був відхилений на 5 градусів на пікірування одночасно  із віддачею екіпажем штурвала "від себе". Саме через це літак почав втрачати  висоту.

"Наступні дії екіпажу не дозволили запобігти зіткнення літака із землею. Зіткнення сталося на швидкості понад 600 км/год із кутом тангажа на пікірування більше 50 градусів", - повідомили в МАК.

Нагадаємо, що в ніч на суботу у російському місті Ростов-на-Дону розбився пасажирський Boeing 737-800, на борту якого було 62 людини - 55 пасажирів, у тому числі чотири дитини, а також сім членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед пасажирів смертельного Воеіng було вісім українців (в тому числі 5-річна дитина).

За попередніми версіями ймовірною причиною катастрофи називали і погані метеоумови. При цьому, в російському Мінтрансі, крім погодних умов, можливими причинами падіння літака називають помилку пілотів.

У літаку були в основному молоді люди у віці до 35 років. Найстаршій загиблій українці було 68.

Повʼязані теми:

Наступна публікація