Маккейн закликав Захід не бути слабким у відносинах з Росією

Маккейн закликав Захід не бути слабким у відносинах з Росією

Фото: Reuters

Сенатор відкрито звинуватив керівництво РФ у використанні сирійського конфлікту для "підриву Європи".

Захід не повинен проявляти слабкість у відносинах з Росією, яка намагається підірвати ситуацію в Європі.

Про це заявив голова Комітету з питань збройних сил Сенату Конгресу США Джон Маккейн заявив, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Росія намагалася представити себе не як партнер Заходу, а як домінуюча держава в регіоні", - сказав він, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, ситуація в Сирії використовується російським керівництвом для "підриву Європи і трансатлантичного партнерства".

"Путін погодився на припинення ворожих дій, ми ці кадри бачили вже в Україні. Росія продовжує завойовувати території, користується приводом поставок гуманітарних вантажів для того, щоб проникати на територію і посилювати бойові дії. Це те, що називається військовою агресією і це все працює, тому що ми дозволяємо ", - наголосив Маккейн.

Він висловив упевненість, якщо Захід покаже свою слабкість, то "війна в Сирії триватиме, люди будуть гинути, а біженці будуть постійно рухатися в Європу". "Наші громадяни будуть постійно піддаватися терористичним нападам", - сказав сенатор.

Нагадаємо, раніше верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що світ підійшов до моменту істини в сирійському конфлікті. За її словами, світові лідери, які беруть участь в конференції з безпеки в Мюнхені, повинні реалізувати на практиці угоду про припинення бойових дій в Сирії протягом тижня і негайний початок поставок гуманітарної допомоги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація