Марсіанський зоопарк. На фото NASA з Червоної планети розгледіли горил

Марсіанський зоопарк. На фото NASA з Червоної планети розгледіли горил

Скеля на Марсі схожа на горилу або ведмедя з дитинчам. / Фото: Daily Mail

На Червоній планеті знайшли скелю, схожу за обрисами на горилу.

Останнім часом з'являється все більше знімків з Марса, на яких люди бачать скелі та каміння у формі різних тварин. Цього разу на фотографіях, зроблених NASA Curiosity Rover, була помічена скеля, схожа на горилу або ведмедя з дитинчам.

Як повідомляє Daily Mail, невідомий під ніком "Mister Enigma" виклав відео зі скелями, схожими на тварин, на Youtube. "Коли ми приближуємо фрагмент фотографії, то бачимо горилу або ведмедя, чи, може, навіть статую однієї з цих тварин. Але ще більш дивним є те, що поруч зліва ми бачимо істоту, схожу на дитинча тварини. Я знаю, що це звучить безглуздо, але тільки подивіться. Ніщо на інших світлинах не виглядає схожим", - розповів він.

За словами науковців, це трюк нашого мозку, який називається парейдолією. Людина формує ілюзорні образи, за основу яких виступають деталі реального об'єкта. Так, ми помічаємо знайомих у натовпі, розпізнаємо швидкість автомобіля, що рухається тощо. Вчені також стверджують, що люди використовують цю властивість, аби розширити уяву та наповнювати фігури сенсом, навіть коли його там немає.

Зазначимо, раніше на планеті вже були помічені фігури щурів, кроликів, ящурів тощо. Прихильники теорії змови вважають, що NASA може навмисно висаджувати тварин на Марсі, аби проводити на них досліди.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація