Мексиканський виробник цементу зголосився допомогти Трампу побудувати стіну на кордоні

Мексиканський виробник цементу зголосився допомогти Трампу побудувати стіну на кордоні

Дональд Трамп / Фото: Reuters

За оцінками політика, зведення загородження обійдеться країні щонайменше в 12 млрд доларів. 

Мексиканський виробник цементу готовий надати свої послуги новообраному президенту США Дональду Трампу для зведення стіни на південному кордоні країни.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми є великим виробником в цій галузі, і ми повинні поважати наших клієнтів по обидва боки кордону", - сказав головний виконавчий директор Grupo Cementos de Chihuahua Енріке Ескаланте в одному з інтерв'ю.

Його компанія є одним із найбільших виробників будівельних матеріалів в Мексиці. Близько 70% її продажів припадають саме на США, де компанія також має три заводи.

 

Як відомо, побудова стіни протяжністю більше 3 тис. км на кордоні з Мексикою була ключовим пунктом передвиборної програми Трампа в частині національної безпеки.

Американська влада з 1991 року будує на кордоні з Мексикою металеву стіну проти нелегальних мігрантів і контрабандистів, але вона перекриває лише близько третини кордону. За оцінками Трампа, які багато експертів вважають скромними, зведення загородження на всьому кордоні обійдеться в 12 млрд доларів. Трамп заявляє, що платити за будівництво повинна Мексика - в іншому випадку він пропонує заборонити мексиканцям, що працюють в США, переказ грошей на батьківщину.

Трамп і далі відмовлятися від своєї передвиборчої риторики

Трамп і далі відмовлятися від своєї передвиборчої риторики

Повʼязані теми:

Наступна публікація