Очільник Лондона підтримає вихід Британії з ЄС

Очільник Лондона підтримає вихід Британії з ЄС

Фото: Reuters

Можливий вихід Британії з Євросоюзу буде для країни "стрибком у невідомість".

За інформацією ВВС, мер Лондона Борис Джонсон найближчим часом оголосить про підтримку прихильників виходу Британії з Європейського союзу.

Для противників членства Британії в ЄС така підтримка напередодні референдуму, який призначений на 23 червня, є дуже серйозною перевагою. На думку політичних оглядачів, таке рішення означає, що Джонсон не готовий задовольнятися місцем у кабінеті міністрів Девіда Камерона, а сам розраховує на посаду наступного прем'єр-міністра.

Багато хто вже припустили, що зі вступом Джонсона в боротьбу нинішнього прем'єра Британії, що виступає за збереження членства в Євросоюзі, очікують важкі часи.

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон в суботу заявив, що заручився підтримкою угоди, укладеної з лідерами Євросоюзу в Брюсселі, з боку членів свого кабінету. За підсумками його переговорів у Брюсселі про нових умовах членства Британії в Європейському союзі він призначив загальнонаціональний референдум про продовження членства Британії в ЄС.

Сам Кемерон вважає, що вихід Британії з Євросоюзу буде для країни "стрибком у невідомість".

У Великобританії 23 червня відбудеться референдум щодо продовження членства країни в Європейському союзі.

Лідери Європейського союзу дійшли згоди з керівництвом Великобританії продовження її членства в ЄС. Нові домовленості між Євросоюзом і Великобританією містять додаткові виключення, не дивлячись на те, що Сполучене Королівство вже має особливий статус в ЄС. За умовами членства Британія в деяких сферах не виконує європейські домовленості, зокрема щодо монетарної та міграційної політики.

Повʼязані теми:

Наступна публікація