Меркель і Мей узгодили час виходу Британії з ЄС

Меркель і Мей узгодили час виходу Британії з ЄС

Офіційний процес розпочнеться не раніше 2017 року.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей погодили деякі питання щодо виходу королівства з ЄС. По завершенні їх зустрічі було оголошено, що цей процес не почнеться раніше 2017 року, повідомляє ВВС.

Мей наголосила, що намагатиметься зберегти максимально близькі економічні зв'язки Британії з Євросоюзом, а сам процес виходу буде відкритим, прозорим, упорядкованим і розсудливим. "Нам потрібен деякий час, щоб визначитися з принципами і нашими цілями перед тим, як ми почнемо формальні переговори", - заявила вона.

Разом із тим Меркель пообіцяла, що сприятиме досягненню кращого результату для Британії, хоча й попросила ту чіткіше визначитися з часом виходу. "Британія не хоче, щоб ситуація зайшла в глухий кут, Німеччина і Євросоюз також цього не хочуть", - запевнила канцлер ФРН.

Про те, що у 2016 не мають запроваджувати у дію 50  статтю Лісабонської угоди раніше заявила британський прем'єр-міністр Тереза Мей.

Примітно, що до цього вказаний документ не застосовували жодного разу.

Раніше у Великобританії заявляли, що активувати 50  статтю Лісабонської угоди мають не раніше парламентських виборів у країни у 2017 році.

Нагадаємо, 24 червня жителі Великобританії проголосували референдуму щодо членства в ЄС. 51,9% британців (17,41 млн осіб) проголосували за припинення членства Сполученого Королівства в ЄС, 48,1% (16,14 млн осіб) виступили за продовження євроінтеграції.

Після референдуму економіка Сполученого Королівства почала падатианглійська мова втратила статус офіційної в ЄС прем'єр-міністр Девід Кемерон, який був прихильником членства в ЄС, подав у відставкузлочинів за расову та етнічну ненависть у Британії зросло в десятки разів. Своєю чергою, Європейський союз заявив, що не буде вести переговорів з Британією, поки та не задіює юридичний механізм виходу з організації.

Вихід Британії з ЄС не змінить його курс на розширення

Вихід Британії з ЄС не змінить його курс на розширення

Повʼязані теми:

Наступна публікація