Меркель не захотіла бачити США в "нормандському форматі" - ЗМІ

Меркель не захотіла бачити США в "нормандському форматі" - ЗМІ

Фото: Reuters

Барак Обама пропонував долучити США до переговорів щодо Донбасу ще в квітні.

Президент США Барак Обама під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Ганновері наприкінці квітня запропонував долучити Сполучені Штати Америки до переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в рамках "нормандського формату".

Про це повідомляє журналіст Сергій Рахманін у своїй статті для видання "Дзеркало тижня".

"Наприкінці квітня Барак Обама, спілкуючись із Ангелою Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтона. І отримав ввічливу відмову", — зазначає журналіст.

Рахманін також додав, що під час зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" й останнього раунду переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську Росія знову спробувала протиснути свій план виборів на окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

"Наскільки відомо, там знову фігурували жорстка "мажоритарка", не менш жорсткий ценз осілості (до виборів не можуть бути допущені особи, котрі не проживали на цій території впродовж останнього року), обмежений допуск українських ЗМІ та політичних партій. Україна цей план відкинула і була підтримана західними союзниками. Крок Москви був, швидше, ритуальним, а реакція на нього — очікуваною", — йдеться у статті.

Нагадаємо, що у відомстві канцлера ФРН Ангели Меркель поки що виключають можливість реанімації Великої вісімки. Росія не повернеться до клубу лідерів провідних країн світу доти, доки не будуть усунені причини її виключення, пояснили у відомстві Меркель. Там також нагадали, що російського президента Володимира Путіна перестали запрошувати на ці зустрічі "у відповідь на анексію Криму та агресію на Донбасі"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація